Dirijorul Cristian Măcelaru participă la Întâlnirile „Leadership în muzică”, organizate de SAS UNMB!

Întâlnirile Leadership în muzică debutează marți, 1 noiembrie, la Sala Silvestri a Universității Naționale de Muzică București. Începând cu ora 14:30, comunitatea academică va avea ocazia întâlnirii cu maestrul Cristian Măcelaru, care va împărtăși celor prezenți din experiența sa ca dirijor și director muzical al unor orchestre și festivaluri de prestigiu din lume: „Din ceea ce are de făcut un director muzical, cam 40% e dirijat. În rest, eu sunt responsabil pentru fiecare dirijor invitat, eu aleg soliștii, tot repertoriul.” (Cristian Măcelaru)

Dirijorul român desfășoară o activitate impresionantă la nivel internațional. În anul 2017 a preluat funcția de director muzical și dirijor al Cabrillo Festival of Contemporary Music (California). Din 2019 este dirijorul-șef al WDR Sinfonieorchester Köln, iar din 2020 este director muzical la Orchestre National de France. Începând cu anul 2021, a preluat și mandatul de director artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

Seria de întâlniri Leadership în muzică este o componentă a proiectului organizat de Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Națională de Muzică București (SAS UNMB), intitulat „LEADERSHIP ÎN MUZICĂ. Sesiuni de mentorat și concurs de proiecte antreprenoriale”, finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (CNFIS-FDI-2022-0438). Până pe 6 decembrie, propunem 5 evenimente de mentoratîn fiecare zi de marți, în prezența unor personalități-pilon atât din peisajul muzicii clasice, cât și din industria muzicală, care inspiră și transformă, prin activitatea pe care o desfășoară, lumea muzicală românească.

Rămâneți aproape, pe paginile de Facebook #SAS UNMB și #Universitatea Națională de Muzică București, dar și pe old.unmb.ro, pentru a afla detaliile următoarelor întâlniri!

Comments are closed.