Asociația Studenților din UNMB

Despre Noi

Asociaţia Studeţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (ASUNMB) este o organizaţie studenţească non-profit, cu activitate civică şi sindicală, care reprezintă şi apără drepturile studenţilor UNMB, dezvoltă proiecte şi activităţi profesionale şi sociale.
ASUNMB a luat fiinţă în toamna anului 2007 la iniţiativa unui grup de studenţi animaţi de dorinţa de a reprezenta şi promova studenţii Universităţii. ASUNMB a aderat la Uniunea Studenţilor din România, devenind membră cu drepturi depline.
În prezent, ASUNMB numără peste 300 de membri, studenţi ai ambelor facultăţi din cadrul Universităţii (Facultatea de Interpretare Muzicală şi Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală). Numărul membrilor creşte constant, fiecare student având posibilitatea de a adera la ASUNMB.

 

Proiecte desfășurate

  • Aperghis.play este un program in cadrul caruia participa compozitori moderni cu o abordare inedita.
  • UniFest 2007, Festivalul Studenţilor din România, organizat de Uniunea Studenţilor din România s-a desfăşurat în perioada 12-21 noiembrie, în 13 centre universitare. Prin intermediul ASUNMB, studenţii Universităţii au avut acces gratuit la Opera Naţională Română, Ateneul Român, la teatre, cinematografe, muzee, concerte, expoziţii etc. ASUNMB a organizat un Concert Simfonic susţinut de Orchestra “Academica” a UNMB, o Expoziţie-concurs de Fotografie Studenţească la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi un concert Simfonic al Orchestrei “Camerata Classica” (Solist: Cătălin Opriţoiu) la Ateneul Român.
  • Balul Bobocilor 2007 a avut loc pe 24 noiembrie în Club Preoteasa din incinta Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Invitaţi: Trupa “Def’Low”, Angelica Vasilcov, Ana Cebotari, Trupa de dansatori break-dance “CONECTION”. Câştigătorii Concursului de Miss & Mister: Cristina Vlăsceanu şi Răzvan Bistrae.
  • Concertul Extraordinar de Crăciun, susţinut de Formaţia vocal-instrumentală de muzică veche “Anton Pann” a avut loc pe data de 23 decembrie 2007 în Studioul de Concerte “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române (Sala Radio). Invitati: Corul de Muzică Psaltică al Patriarhiei Române, Corul “Sound” al Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi Corul de Copii al Liceului “Nicolae Iorga”.
  • Jazz Workshop cu Alex Simu, organizat pentru prima data pe 28 martie 2008 şi continuat într-o nouă sesiune pe 17 octombrie 2008, a fost o experienţă nouă şi unică a studenţilor pasionaţi de Jazz cu un saxofonist cunoscut, fost student al UNMB şi actualmente doctorand al Universităţii de Muzică din Amserdam, Olanda.
  • Traininguri pentru Studenti, un proiect desfăşurat în perioada 29 martie-16 aprilie 2008, a constat în organizarea unui ciclu de 3 sesiuni de training (câte 2 zile fiecare) de care au beneficiat gratuit 80 de studenţi ai UNMB. Parteneri: BRD – Groupe Société Générale, Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT). “Traininguri pentru Studenţi” a fost un proiect dedicat studenţilor cu posibilităţi materiale reduse, dar cu rezultate deosebite pe plan profesional. Trainigurile sunt menite să completeze, prin structura non-formală specifică, cunoştinţele de care studenţii au nevoie în carieră (Management de Proiect, Business start-up).
  • ASUNMB a organizat ca membru al Uniunii Studenţilor din România şi a participat la Primul Congres al Studenţilor din România, care a avut loc pe data de 21 aprilie 2008, la Palatul Parlamentului, sala Al. I. Cuza. Au fost dezbătute problemele cele mai importante ale studenţilor şi ale sistemului actual de învăţământ superior, în final fiind votată şi adoptată o rezoluţie. Invitaţi: Traian Băsescu, Preşedintele României; Remus Pricopie, Secretar de stat pentru învăţământul superior, reprezentanţi ai partidelor parlamentare, ai universităţilor şi ai ONG-urilor studenţeşti şi de tineret.
  • EuroMed Youth Orchestra– un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi organizat de SHAMS, Siria în colaborare cu alte 10 Organizaţii Non-Guvernamentale din Europa, Africa şi Asia. ASUNMB a reprezentat România în acest proiect şi a fost co-organizator. EuroMed Youth Orchestra a avut loc în Damasc, Siria (Capitala Culturală a Lumii Arabe în anul 2008) în perioada 15 august-1 septembrie 2008.
  • UniFest 2008, desfăşurat în perioada 12-20 noiembrie 2008 în 13 centre universitare din ţară, a adus în această ediţie un concept inedit ce a îmbinat accesul la cultură cu distracţia oferită gratuit studenţilor în 3 zile consecutive în parcul Izvor. ASUNMB a participat ca organizator şi coordinator al programului Unifest Bucureşti, organizând 2 dezbateri (o dezbatere media şi o dezbatere cu Academia Română), un concert extraordinar susţinut de corul şi orchestra Filarmonicii “George Enescu” la Ateneul Român şi altele.
  • Balul Bobocilor 2008 – a avut loc în Club Silver Church, pe data de 09 decembrie 2008 şi au participat peste 450 de studenţi ai UNMB. Invitaţi: MANDINGA. Caştigătorii concursului de Miss şi Mister: Elena Cuculici şi Tudor Ion.

Contact

Sediu: Calea Plevnei, nr. 61, Sector 1, Bucureşti (Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti);
Caminul Berthelot, sala 8
Web: www.asunmb.ro

Comments are closed.