Studenţii din Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală desfăşoară activităţi corale în cadrul ansamblurilor constituite, cu fiecare an de studiu, urmărind programe diferite, de la iniţierea corală (studenţii de la Compoziţie, Muzicologie, Jazz, Muzică uşoară) la studiul dirijatului şi a cântului în ansamblu (studenţii de la Pedagogie muzicală şi Muzică religioasă), a specializării în arta dirijorală (studenţii de la Dirijat cor academic) şi a potenţării valenţelor interpretative în studiile de Master (studenţii de la Stilistică dirijorală).
Repertoriul fiecărui modul cuprinde lucrări reprezentative din principalele epoci şi stiluri de creaţie, începând cu evul mediu până în contemporaneitate, din repertoriul a cappella sau cu acompaniament de pian şi din cel vocal-simfonic.
Studenţii finalizează deprinderile de cânt în ansamblu şi de dirijat – formate prin participarea la cursuri şi lucrări practice – prin concerte susţinute în Sala „George Enescu” din Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti sau la diferite festivaluri ori concursuri corale naţionale.
Corul condus de Prof. univ. Dr. Mihail Diaconescu
Corul condus de Conf. univ. Dr. Valentin Gruescu
Corul condus de Conf. univ. Dr. Gabriel Popescu
Corul condus de Conf. univ. Dr. Ioan Golcea
Grupul vocal Kontakion soloists condus de Prof. univ. Dr. Mihail Diaconescu
Formația de muzică bizantină Psalmodia a UNMB a luat naștere în anul 1988 la inițiativa arhid. prof. univ. dr. Sebastian Barbu – Bucur, având ca deziderat recuperarea muzicii românești de tradiție bizantină și promovarea unui model interpretativ autentic.
În cele peste două decenii de activitate, Psalmodia a concertat pe numeroase scene din țară și străinătate (Atena, Tesalonic, Ierusalim, Roma, Tel Aviv etc.), realizând, în paralel, o discografie impresionantă ce numără două LP-uri, 21 de casete audio și peste 20 de CD-uri cu muzică bizantină.
Formația Psalmodia condusa de Conf. univ. Dr. Nicolae Gheorghița
Corurile anilor din ciclul de licența sunt coordonate de profesori cu vasta experiența, conferențiarii univ. Valentin Gruescu (corul Juventus Academica), Ioan Golcea și Gabriel Popescu.
Pentru a participa la concertele cu program vocal-simfonic, corurile reunite ale UNMB sunt pregatite de prof. univ. Mihail Diaconescu. Acesta coordoneaza orele de Ansamblu vocal cameral și Dirijat cor bisericesc al studenților masteranzi, precum și grupul vocal Kontakion soloists, format din foști studenți de excepție.