Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical

Proiectul Saptamana Artelor Spectacolului Muzical are drept scop promovarea spectacolelor de opera, opereta, musical si balet in randul unui public cat mai diversificat ca varsta si preocupari la realizarea lui dandu-si concursul o mare parte a teatrelor lirice din Romania: Opera Nationala Bucuresti, Opera Nationala Romana Cluj -Napoca, Opera Maghiara Cluj-Napoca, Opera Nationala Romana Timisoara, Opera Nationala Iasi, Opera Comica pentru Copii Bucuresti, precum si doua institutii de prim rang in ceea ce priveste educatia muzicala: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, precum si Academia de Muzica “Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentelor speciale se inscriu si spectacolul realizat de studentii Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, spectacolul claselor de opera ale Academiei de Muzica “Gh. Dima” si al ansamblului Viva Vox din Cluj-Napoca, dar si spectacolul de gala “George Petean si invitatii sai”, care va avea loc la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, invitat special fiind domnul Grigore Lese.

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti a participat cu proiectul Studio “Bella Voce” – Atelier liric susţinut de studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai UNMB, care a avut loc Joi, 24 noiembrie 2011 la Studioul de operă şi multimedia.

Evenimentul Saptamanii Artelor Spectacolului Muzical, se va desfasura sub patronajul Ministerului Culturii si al Patrimoniului National in perioada 21-27 noiembrie 2011.

Comments are closed.